top of page

!וולקאם

תמונת הסופר/תאבי יולזרי

מבחני פסיכומטרי לדוגמה - סימולציות פסיכומטרי: עברית

עודכן: 7 באוג׳ 2020

קורס הפסיכומטרי אונליין שלי יוצא שוב לדרך בקרוב, ונשארו מקומות אחרונים. רוצים להצטרף? אפשר לעשות את זה כאן באתר. רוצים לשאול משהו? השאירו פרטים או שלחו לי ווטסאפ עכשיו!

כמה סימולציות לפתור לפני הפסיכומטרי?

פעמים רבות אני נשאל כמה מבחנים מלאים המהווים סימולציה באמת צריך לעשות כדי להגיע לבחינה הפסיכומטרית בשיא. והתשובה? כמו תמיד, זה תלוי. ישנם אנשים המסתפקים בשלוש-ארבע בחינות, ויש כאלה שעושים עשרים. אז מה כדאי?


תלמידים של מפעלי פסיכומטרי (בלי שמות) מכירים את מוסד ״תקופת המרתון״. מה זה אומר? ש 85% מהזמן שמקדישים שם להכנה לפסיכומטרי הולכת על חפירות בבסיס, מה שלא רלוונטי לאנשים שרוצים להוציא ציונים גבוהים, ורק שבועיים מתוך 13, כ 15% מזמן קורס הפסיכומטרי היקר, מוקדשים לפתרון מבחני פסיכומטרי מלאים. אם אתם שואלים אותי, מדובר בביזיון.


מבחני פסיכומטרי לדוגמה

אז מה נכון לעשות? הפעם הראשונה שתלמידים שלי נתקלים בפרק פסיכומטרי אמיתי היא מיד בתחילת השיעור הראשון בקורס, ולא עובר שיעור אחד בלי שהם פתרו לפחות פרק אחד. עם כמעט ארבעים מבחני פסיכומטרי מלאים במתכונת החדשה ועוד כמעט עשרים שפורסמו במתכונת הישנה, אין סיכוי באמת להגיע לכל השאלות של המרכז הארצי בשבועיים של מרתון, אינטנסיבי ככל שיהיה.



מכוני פסיכומטרי מבזבזים לתלמידים שלהם את הזמן עם שאלות שכתבו המורים שלהם. מה הבעיה עם שאלות שכותבים מורים, אתם שואלים? הבעיה היא כזאת: כל שאלה שמופיעה בסימולציית פסיכומטרי אמיתית של המרכז הארצי עולה למרכז הארצי כ 2000 שקלים. קראתם נכון. כתיבה של שאלות פסיכומטרי טובות היא יכולת שיש למעטים מאוד, כך שגם למרבית מורי הפסיכומטרי אין אותה. בנוסף, שאלות פסיכומטרי של המרכז הארצי עוברות מסלול מפרך של עריכה, בדיקה (היוש פרקי פיילוט), עריכה מחדש ובדיקה מחדש לפני שהן הופכות להיות שאלות אמיתיות במבחן הפסיכומטרי. על כל שאלה שנכנסת למבחן יש עשרות אחרות שנפסלות ממגוון סיבות: ניסוח כושל, חוסר בהירות של היכולות הנמדדות, אפליה נגד קבוצת אוכלוסיה מסוימת ועוד ועוד. אפילו ליואל גבע, עם כל הבתים שהוא בנה מדורות של תלמידי פסיכומטרי, אין את הכיסים המספיק עמוקים כדי לשלם 2000 שקלים על שאלה בודדת.


פתרונות מבחני פסיכומטרי

המשמעות היא אחת: כל שאלה של קידום/ יואל גבע או לחילופין של הוצאות ספרים כמו ניב רווח או פסיכו שפתרתם במקום לפתור שאלה של המרכז הארצי היא בזבוז של זמן ההכנה היקר שלכם לפסיכומטרי. המרכז הארצי פרסם מאז 2009 כ 7000 שאלות ממבחני עבר - ואני מדבר רק על שאלות רלוונטיות לפורמט הנוכחי של המבחן. ככל שתפתרו יותר מהשאלות האלה לאורך ההכנה שלכם למבחן - ולא רק בשבועיים האחרונים כשזה כבר מאוחר מדי - תעשו יותר טוב לציון שלכם בפסיכומטרי. חלקו 7000 ב 13 שבועות הכנה ממוצעת לפסיכומטרי ותקבלו ממוצע של 538 שאלות בשבוע. במבחן פסיכומטרי בפורמט הנוכחי יש 130 שאלות, ככה שאנחנו מדברים על ממוצע של ארבעה מבחנים (שישה פרקים) לשבוע לאורך כל הלמידה שלכם למבחן.



אני לא מתכוון שאת כל השאלות צריך לעשות כסימולציית פסיכומטרי שלמה. בהתחלה לפחות צריך לפתור שאלות בודדות, ואז פרקים בודדים, ואז שניים-שלושה פרקים ברצף וככה לבנות את היכולת לפתור שישה פרקים ואז שמונה פרקים רצוף. גם אין צורך להשתגע על מבחנים של שמונה פרקים, במיוחד לא קרוב למבחן. אתם רוצים להגיע למבחן בשיא היכולת ולא כשאתם כבר מותשים וחסרי מוטיבציה.



וזה מביא אותי לעניין חשוב נוסף: כל מורה לפסיכומטרי יודע ללמד אתכם את נוסחאות הכפל המקוצר ואת יחסי הצלעות של משולש זהב, אבל יש מעט מאוד מורים לפסיכומטרי שמכירים את המבחן עשרים שנה, חיים אותו ונושמים אותו ויודעים בדיוק איך צריך לחשוב כדי לעבור אותו בציון שאתם רוצים. אני במקרה מכיר אחד כזה, קוראים לו אבי יולזרי.



ולעניין לשמו התכנסנו - כל מבחני הפסיכומטרי של המרכז הארצי, ותחילה כמה הערות.


כפי שאולי ידוע לכם, הפסיכומטרי כיום מתקיים בפורמט שהחל לראשונה במועד ספטמבר 2012. זה אומר שכל המבחנים ממועד ספטמבר 2012 ואילך הם סימולציות פסיכומטרי במתכונת החדשה וזהים למבחן כפי שהוא כיום מבחינת מספר השאלות בכל פרק והרכב השאלות בכל פרק, וכן הזמן המוקצב לכל פרק. בין המועדים פברואר 2009 ועד יולי 2012 כולל פרסם המרכז הארצי כעשרים מבחנים בפורמט הקודם של הפסיכומטרי.


יש אנשים שמתעלמים לחלוטין מהמבחנים האלה בעת ההכנה שלהם לפסיכומטרי, וחבל. פרקי האנגלית במבחנים הישנים כוללים את אותם שלושה סוגי שאלות כמו במבחן החדש, פשוט בפרקים הישנים יש יותר שאלות - 27 או 29 שאלות ב 25 דקות במקום 22 שאלות ב 20 דקות כיום.



פרקי הכמותי הישנים הם כמעט זהים לפרקי הכמותי החדשים, עם שני הבדלים - חמש או שש שאלות השוואה כמותית שהיו במבחן הישן כבר לא קיימות. מכל 25 שאלות כמותיות שהיו בכל פרק כמותי ישן, התעלמו מחמש או שש השאלות האלה (מאוד נוח לאתר אותן, הן תמיד ברצף בטבלה עם טור א׳ וטור ב׳) - וקיבלתם פרק נהדר עם 19 או 20 שאלות. פרקי המילולי הם אלה שהכי השתנו במעבר לפורמט הנוכחי: אתם רוצים להתעלם משאלות 1 - 4 (מילים וביטויים) ושאלות 11 - 14 (החלפת אותיות). שימו לב שיש יותר שאלות השלמות משפטים (חמש במקום שלוש כיום). סך הכל קיבלתם פרק עם 22 שאלות (מתוך 30 שהיו פעם בפרקי המילולי).



מבחני פסיכומטרי במתכונת החדשה (ספטמבר 2012 - כיום)


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2020

אביב 2020 : פתרון מבחן : : קיץ 2020 : פתרון מבחן : : סתיו 2020 : פתרון מבחן : : חורף 2020 : פתרון מבחן


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2019


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2018


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2017


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2016


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2015


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2014


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2013


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2012


מבחן פסיכומטרי להתנסות - פורמט חדש



מבחני פסיכומטרי במתכונת הישנה (2009 - יולי 2012)


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2012


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2011


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2010


מבחני פסיכומטרי של מועדי פסיכומטרי 2009


מבחני פסיכומטרי נוספים להתנסות - פורמט ישן

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


!וולקאם

bottom of page