top of page

!וולקאם

לימודים בארצות הברית: טראמפ נגד ההשכלה הגבוהה

תמונת הסופר/ת: אבי יולזריאבי יולזרי

המשבר בהשכלה הגבוהה בארה"ב: כיצד קיצוצי מימון פדרליים מעצבים מחדש אוניברסיטאות

לימודים בארצות הברית: סטודנטים בטקס סיום

בחודשים האחרונים, אוניברסיטאות בארה"ב עומדות בפני משבר פיננסי חסר תקדים בשל קיצוצים במימון הפדרלי. כאשר מוסדות נאבקים לאזן את התקציבים שלהם, סטודנטים ואנשי סגל מרגישים את ההשפעות - פחות קבלה לתואר שלישי, פיטורים בפקולטה, ואפילו סגירת תוכניות אקדמיות שלמות. מה זה אומר על עתיד ההשכלה הגבוהה בארה"ב?


קיצוצים פדרליים והשלכותיהם


החלטות התקציב האחרונות של ממשל טראמפ צמצמו באופן משמעותי את המימון הפדרלי לאוניברסיטאות ופגעו במוסדות ציבוריים ובתכניות מחקר בצורה קשה. על פי הגרדיאן, אוניברסיטאות רבות נאלצות כעת לכווץ את הסגל שלהן, לקצץ את הקבלה לסטודנטים ולחשוב מחדש על סדרי עדיפויות אקדמיים ארוכי טווח. השפעות הממשל החדש מורגשות ברחבי הארץ, במיוחד בתחומים המסתמכים על מענקים פדרליים.

לימודים בקולג': סטודנטית בטקס סיום

אחת ההשלכות המיידיות ביותר היא הפחתת הקבלה לדוקטורט. אוניברסיטאות מקדמות תוכניות דוקטורט, במיוחד במדעי הרוח והחברה, שם המימון החיצוני הוא מועט. חלק מבתי הספר אפילו עצרו את הקבלה לגמרי. זהו שינוי גדול, בהתחשב בכך שתלמידי הדוקטורט הם עמוד השדרה של מחקר, הוראה ומנהיגות אקדמית עתידית. בלעדיהם, אוניברסיטאות מסתכנות בירידה ארוכת טווח בחדשנות.


עתיד קודר למחקר ולסגל האקדמי

עצרו את הקיצוצים בתקציבי האוניברסיטאות

מעבר לתוכניות דוקטורט, הכאוס התקציבי מאלץ את האוניברסיטאות לקבל החלטות קשות לגבי סדרי עדיפויות של סגל ומחקר. פורבס מדגיש כי מוסדות רבים יישמו הקפאת גיוס, קיצצו בתקציבי מחלקות, והעלו את שכר הלימוד כדי לפצות על אובדן התמיכה הפדרלית. התוצאה? לחץ פיננסי מוגבר על תלמידים, פחות הזדמנויות מחקר, והסתמכות גוברת על תורמים פרטיים וממשלות מדינה - יצירת אי שוויון נוסף בגישה להשכלה גבוהה.


קיצוצי המימון האלה הם לא רק כאב ראש מנהלי, הם מעצבים מחדש את האופן שבו נראית השכלה גבוהה בארה"ב. פחות סטודנטים לתואר שלישי היום הם פחות פרופסורים וחוקרים בעתיד. מגבלות התקציב על האוניברסיטאות הציבוריות דוחפות יותר סטודנטים למוסדות פרטיים יקרים, מה שמרחיב את הפערים בחינוך. וככל שהתמיכה הממשלתית במחקר הולכת ופוחתת, ארה"ב מסתכנת באיבוד היתרון שלה בחדשנות למדינות שמשקיעות רבות באקדמיה.


מה השלב הבא בהשכלה הגבוהה?


אם המגמות הללו ימשיכו, אוניברסיטאות אמריקאיות עשויות להתמודד עם השלכות ארוכות טווח מעבר למתח הפיננסי. עם פחות סטודנטים לתואר שלישי, כוח העבודה האקדמי העתידי יתכווץ. עלייה בשכר הלימוד וסגירת המחלקות יכולה להפוך את ההשכלה הגבוהה לפחות נגישה לסטודנטים בעלי הכנסה נמוכה ובינונית. ואם מימון המחקר ימשיך לרדת, ארה"ב עשויה לראות האטה בהתפתחויות המדעיות והטכנולוגיות.


דיווח בטלוויזיה על המשבר באוניברסיטאות

השאלה כעת היא: האם קובעי המדיניות יכירו בנזק שנעשה וישנו כיוון, או שמא אנו עדים לשינוי יסודי בתפקידה של ההשכלה הגבוהה בחברה האמריקאית? כאשר אוניברסיטאות, סטודנטים ואנשי סגל מתכוננים להשפעות מרחיקות לכת, דבר אחד ברור - ההשכלה הגבוהה בארה"ב נמצאת בצומת דרכים משמעותית.

Comments


!וולקאם

bottom of page