top of page

!וולקאם

טיפים לנבחנים במבחן IELTS


ניגשים למבחן IELTS? אני משתתף בצערכם, אבל הנה כמה טיפים ותשובות לשאלות נפוצות.

טיפים לפני המבחן

  1. התכוננו למבחן. אל תהיו מהחכמים שכזה ״מה, זה מבחן באנגלית, מה כבר צריך להתכונן.״ לכל מבחן יש את הפורמט שלו ואת השטיקים שלו. אפילו אם האנגלית שלכם בסך הכל סבבה, אל תהמרו כאן. רבים וטובים קיבלו שוק מהמבחן פשוט כי הם לא היו מוכנים אליו כמו שצריך. מדובר במבחן אינטנסיבי ואתם צריכים לדעת בדיוק איך להגיב בכל פרק ולכל סוג שאלה שתתקלו בו.

  2. פתרו מבחנים לדוגמה. לא צריך בהכרח לשבת שעתיים וארבעים ברצף כמו שתצטרכו לעשות במבחן, אבל מומלץ בחום לעשות ברצף כל אחד משלושת הפרקים של שמיעה (ארבעים דקות), קריאה (שעה) וכתיבה (שעה).

  3. קבלו פידבק על הכתיבה והדיבור שלכם ממישהו שדובר אנגלית כשפת אם / ברמת שפת אם.

  4. קראו כמה שיותר אנגלית: nytimes.com, wapo.com, bbc.com, guardian.com

  5. לא לשכוח להרשם למבחן מספיק זמן מראש!


טיפים ליום המבחן

  1. שינה ואוכל: מבחן IELTS הוא מבחן ארוך - לוקח שעתיים וארבעים (ברצף) לעשות את פרקי השמיעה, הקריאה והכתיבה שלו. לפיכך מומלץ לישון טוב ולאכול טוב (אם כי לא יותר מדי) בערב/לילה שלפני יום המבחן כדי שתהיו מסוגלים לשמור על רמת ריכוז גבוהה לאורך כל הדקות הללו.

  2. ביגוד: לבשו בגדים נוחים - אתם לא מקבלים ציון על ההופעה שלכם. קחו בחשבון שעשוי להיות קר בחדר הבחינה, אז הביאו שכבת ביגוד נוספת.

  3. שתיה: מותר להכניס בקבוק שתיה (שקוף בלבד) לחדר הבחינה.

  4. הגעה: ודאו שאתם יודעים לאן אתם צריכים להגיע ביום המבחן ואיפה בדיוק נערך המבחן. מומלץ לצאת מהבית עם מספיק זמן כדי להגיע ברגוע ולא בלחץ. זכרו שתצטרכו לעשות מעין ״צ׳ק אין״ בכניסה למבחן, אז לא להגיע ברגע האחרון.

  5. שירותים: כאמור, המבחן אורך שעתיים וארבעים ללא הפסקה (וללא חלק הדיבור שנערך בנפרד), לכן כדאי ללכת לשירותים קרוב ככל האפשר לשעת תחילת המבחן / שעת הכניסה לחדר הבחינה. אם בכל זאת אתם חייבים לצאת לשירותים בזמן המבחן, הרימו יד והאחראית תיגש אליכם כדי שתוכלו לצאת. קחו בחשבון שהזמן לא עוצר, אז שמרו את מספר 2 לאחרי המבחן.

  6. טלפונים: אסורים בחדר המבחן, כמובן.

  7. עט, עפרון ומחק: צריך להביא אתכם ומותר להכניס אותם לחדר המבחן. אסור כמובן להכניס מילון ו/או דפים (או כל חומר אחר). למבחן הדיבור נכנסים עם תעודה מזהה בלבד.

  8. תעודה מזהה: לא לשכוח להביא אתכם ליום המבחן את התעודה איתה נרשמתם למבחן, אחרת לא תוכלו להכנס.

  9. הקשיבו להנחיות: תמיד אמרו שארזתם לבד.

  10. שעון: אמור להיות שעון בחדר הבחינה. שימו לב למיקומו לפני תחילת המבחן כדי שתוכלו לבדוק את מצב הזמן בפרקי הקריאה והכתיבה. אסור להכניס שעון לחדר הבחינה.

  11. נכות / לקויות למידה: דברו מראש עם בריטיש קאונסל כדי לארגן את ההתאמות.

  12. התרכזו והרגעו: אם התכוננתם כמו שצריך למבחן, אתם תעברו אותו בהצלחה. היו רגועים ובטוחים בעצמכם ועשו בדיוק את מה שהתאמנתם עליו.

  13. דברים שלא כדאי לעשות: כל מה שאסור היה לעשות בכל מבחן אחר שאי פעם עשיתם.


טיפים לזמן המבחן - חלק השמיעה

  1. ודאו שהאזניות שלכם עובדות. הרימו יד אם יש תקלה כלשהי.

  2. אם אין אזניות באותו יום, ודאו שאתם שומעים את ההקלטות ברור. אם אתם לא שומעים טוב, הרימו יד ובקשו להגביר.

  3. נצלו את שלושים השניות הניתנות לפני כל חלק מוקלט כדי לעבור על השאלות. כמובן שיש לתרגל את זה מראש בבית.

  4. התרכזו! לפעמים שתי שניות של אובדן ריכוז ימנעו מכם לחזור לעניינים עד ההקלטה הבאה ולפספס מספר שאלות.

  5. אל תנסו להבין כל מילה. התמקדו בעיקר.

  6. כתבו את התשובות לשאלות על מחברת הבחינה תוך כדי הקשבה.

  7. שימו לב להנחיות השונות לכל מקבץ שאלות ובדקו שאתם יודעים כמה מילים מותרות לכל תשובה.

  8. בסיום פרק השמיעה תקבלו עשר דקות להעתיק את התשובות שלכם ממחברת הבחינה לדף התשובות. אל תעתיקו כמו רובוטים, אלא שימו לב לטעויות תחביריות ולשגיאות כתיב. מספיק שטעיתם באיות מילה באות אחת בלבד כדי שהתשובה כולה תפסל.


טיפים לזמן המבחן - חלק הקריאה

  1. קראו את ההנחיות לכל מקבץ שאלות בעיון ושימו לב (בשאלות פתוחות) כמה מילים מקסימום מותרות לכל תשובה. תשובה שלכם שתכלול אפילו מילה אחת יותר מהמקסימום המותר תחשב כטעות.

  2. אל תתקעו! חלק הקריאה כולל 40 שאלות. חבל להתקע על שאלה 5 כשאחריה יש עוד 35 שאלות שאת חלקן לא תספיקו אם לא תתקדמו.

  3. שימו לב לשעון. חלק הקריאה אורך שעה ומורכב משלושה פרקים, כך שעל כל פרק יש לכם בממוצע עשרים דקות.

  4. בניגוד למומלץ בחלק השמיעה, בחלק הקריאה יש לכתוב את התשובות שלכם ישירות בדף התשובות כי אין זמן נפרד להעברת תשובות.

  5. לפני שאתם ניגשים לענות על שאלה ודאו שהבנתם את השאלה בכלל. נבחנים נוטים לבזבז זמן יקר על חיפוש תשובה לשאלה שהם בכלל לא הבינו ואז קריאה חוזרת של השאלה וחיפוש חוזר של תשובה וכך הלאה.

  6. שימו לב לשימוש במילים שונות / ניסוחים שונים ואל תחפשו בדיוק את אותן מילים שהשאלה משתמשת בהן (אלא אם השאלה מנחה אתכם להשלים אותה תוך שימוש במילים מתוך הטקסט).


טיפים לזמן המבחן - חלק הכתיבה

  1. אל תתקעו יותר מעשרים דקות על משימת הכתיבה הראשונה, כדי שישאר לכם מספיק זמן למשימה השניה.

  2. שימו לב למספר המילים שאתם כותבים: עליכם לכתוב מינימום של 150 מילים ו 250 מילים במשימות הראשונה והשניה בהתאמה.

  3. אין צורך באמת לספור כל מילה. ניתן להעריך את מספר המילים על ידי הכפלת מספר השורות הכתובות במספר המילים הממוצע לשורה (בדרך כלל 7 - 8 מילים לשורה). יוצא שכדי להיות בוודאות מעל המינימום הנדרש את צריכים לשאוף לכתוב 25 שורות לפחות במשימה הראשונה ו 40 שורות לפחות במשימה השניה.

  4. ניתן להשתמש במחברת הבחינה לטובת טיוטה, משום שאתם לא מקבלים דף טיוטה נפרד. רק דפי השורות נבדקים ולא מה שאתם כותבים על גבי מחברת הבחינה, אז תרגישו חופשיים להתפרע במגבלות המקום שיש לכם.

  5. פתחו את התשובה לשאלה 1 עם שני משפטי הקדמה (במודול האקדמי, IELTS academic) או עם הצגה של עצמכם ושל מטרת המכתב (במודול הכללי, IELTS General Training).

  6. במשימה 1 של IELTS General Training יש לדאוג שהמכתב שלכם מתייחס לכל הנקודות בשאלה. במשימה 2 (בשני המודולים) שימו לב שהזמן שלכם מספיק כדי לסכם כמו שצריך את מה שכתבתם.

  7. תכננו את מה שאתם רוצים לכתוב מראש! מי שמתחיל לכתוב מיד לאחר קריאת השאלה תמיד יתקע באמצע ו/או יתחיל לחזור על עצמו ו/או יכתוב משהו מבולגן מאוד. חיבור טוב הוא תמיד תוצאה של תכנון טוב.

  8. אל תתקעו יותר מדי על איות (spelling). זה בערך הדבר האחרון שמעניין את בודקי המבחן. הרבה יותר חשוב שתשימו לב שאתם עונים לשאלה שנשאלתם, שאתם מתכננים את התשובה מראש, שברור לכם למה אתם כותבים במבנה בו אתם כותבים ושהניסוחים שלכם ברורים ולא מסורבלים מדי או קצרים מדי.

  9. אם נגמר לכם המקום לכתוב הרימו יד ותקבלו עוד דף.

  10. עליכם להחזיר לאחראי על המבחן את כל הדפים שקיבלתם. אל תוציאו מחדר הבחינה שום דבר שלא נכנסתם איתו, ובאופן כללי אל תתעסקו עם הבריטים (מלקחי המנדט).


טיפים לזמן המבחן - חלק הדיבור

  1. אם אתם לא מדברים אנגלית ביום יום שלכם, אתם צריכים להתאמן על זה לפני שאתם ניגשים למבחן.

  2. לא מדובר בראיון קבלה לעבודה, אלא בשיחה שמטרתה לבדוק את רמת האנגלית שלכם, אז דברו חופשי. השתדלו לשדר בטחון. בעצם, אל תשתדלו - שדרו בטחון וחייכו. אתם לא נדרשים להיות פורמלים, אז שחררו.

  3. שימו לב שאתם מקשיבים לשאלה ועונים בדיוק לשאלה. לא לחרטט בבקשה.

  4. עם זאת, כל מידע רלוונטי הוא בהחלט מבורך. אל תתנו תשובות קצרות מדי.

  5. אין מה לשבור את הראש על אוצר מילים. אוצר המילים שלכם הוא מה שהוא, והוא לא יגדל משמעותית בחודש שלפני המבחן. עם זאת, קריאה ושמיעה מרובה של אנגלית בשוטף בהחלט עוזרת גם בדיבור.

  6. כמו כן, נא לא לחזור על אותה מילה שבע פעמים. הדבר נכון גם לחלק הכתיבה. חפשו מילה אחרת או ביטוי אחר שמעביר את אותו מסר.

  7. אין צורך לענוב עניבה.

  8. אין מה לחשוב על המבטא - אתם לא נדרשים לדבר במבטא בריטי, אמריקאי, או כל מבטא אחר. עם זאת, אם קשה להבין אתכם בשל המבטא של שפת האם, כדאי להתאמן על זה מראש.

  9. הבוחנ/ת שאל שאלה ולא הבנתם? בקשו ממנו לחזור עליה.

  10. הבוחנ/ת תתן לכם דף ועט כדי לטיוטה לחלק 2. היא לא בודקת את מה שכתבתם על הדף, אז אפשר לכתוב מה שבא לכם.

0 תגובות

Commenti


!וולקאם

bottom of page