כחלק מדרישות הקבלה של קולג׳ים ואוניברסיטאות בחו״ל, תתבקשו לצרף את קורות החיים שלכם. זה חלק שנשמע טכני, אבל הוא מאוד לא, וקורות חיים שכתובים היטב יכולים לעשות הבדל משמעותי בסיכויי הקבלה שלכם. אז איך כותבים קורות חיים כמו שצריך? פשוט זכרו את הקיצור LEO (קיצור של Less is More, Emphaize, Organize)
פחות זה יותר - Less is More
ועדות הקבלה לא הולכות לקרוא כל מילה בקורות החיים שלכם, ולכן קורות חיים שכתובים טוב הם כאלה שמסבים במהירות את העין של הקורא בדיוק אל מה שחשוב.
קורות החיים שלכם צריכים להיות באורך של עמוד אחד. שניים גג. לפני שאתם כותבים קורות חיים, צרו מסמך תכנון נפרד ובו כתבו רשימה מפורטת ומתוארכת של כל ההשגים שלכם. עדכנו את קורות החיים שלכם בהתאם, תוך שאתם מחליפים פרטים ישנים יותר ומשמעותיים פחות בהשגים חדשים ומרשימים.
היו סלקטיבים לגבי מה שאתם כוללים בקורות החיים. קו״ח לא אמור להיות מסמך ארכיון שכולל את כל הדברים שאי פעם עשיתם. צרו סדר עדיפויות כך שרק הדברים החשובים ביותר יכנסו פנימה.
הדגישו - Emphasize
בחירת המילים שלכם בקו״ח היא סופר-משמעותית בהדגשה של הסיפור שלכם.
הדגישו בצורה עקבית (בפונט בולד) את החלקים החשובים של כל יחידה בקורות החיים. אין טעם להדגיש תאריכים, אבל כן כדאי להדגיש שמות מוסדות לימוד למשל (אם הם טובים) או תארים שעשית או פרסים בהם זכית. זכרו להיות עקביים - אל תדגישו סתם דברים רנדומלית כי זה מאבד את האפקט.
התחילו כל נקודה חדשה עם פועל בגוף ראשון עבר, כדי להדגיש עשייה: "Led a workshop...", "Initiated a program...", "Managed a team...", "Coordinated, Taught, Facilitated, Oversaw, Presented, וכו׳ וכו׳.
סדרו - Organize
הקו״ח שלכם צריך לכלול שלושה עד חמישה פרקים: Education, Professional Experience, Skills ו Awards.
סדרו את ההשגים שלכם בכל פרק בסדר יורד של זמן, כלומר החדשים ביותר למעלה.
שימו לב לפורמט נקי ועקבי (פונט, גודל פונט, רווחים).
אם הקובץ מתבלגן לכם תוכלו להשתמש בטבלה שקופה כדי לסדר אותו.
זכרו! אין הזדמנות שניה לעשות רושם ראשוני. צריכים עזרה עם קורות החיים שלכם, עם חיבורי הקבלה לאוניברסיטה, עם המלצות או עם הכנה למבחני המיון השונים? הגעתם למקום הנכון. קבעו לנו עכשיו שיחת יעוץ חינם כדי שנוכל לדבר על זה.
Comments